CSERÉPKÁLYHA - KANDALLÓ - KEMENCE Alternatív fütés rendszer+napkollektor

Több mint 35 év szakmai tapasztalat, több száz tervezett, felépített kandalló, cserépkályha és kemence. Saját tervezésű alternatív fűtés rendszerek, egyedi műszaki megoldások, egyedi kandallók. Nincs az, amit ne tudnánk megvalósítani.

Kemence

Egy kemenceépítésnél a következő szempontokat kel figyelembe venni.
1. A kemencét egy megfelelő alapra kel építeni.
2. A kemence kéményét a kemence elejére kell elhelyezni.
3. A kémény magasságát úgy kell meghatározni, hogy tudja átvenni a kemencében keletkezet füst teljes mennyiségét. Célszerű beépíteni a kéménybe egy pillangószelepet.  A kéményre elhelyezett torkolati kúp (sapka) nyílása az uralkodó szél irányában kel hogy legyen. Ez növeli a húzatott. 
4. A kemence teste vastag kel legyen, azért hogy tudja tárolni a hőt. A füstöt egy felső járatban, a tűztér fölött, hozzuk előre a kéménybe. Ezáltal a kemence kétszer gyorsabban melegszik fel és lassabban hűl ki.
5. A parazsat a kemence ajtaja elé kel kihúzni, és ott hagyni. Ezért a kemence előtti lapnak szintje 6-8 centiméterrel alacsonyabbnak kell lennie, mint a kemence tűzterének alja. Az ajtó, a kemence legvékonyabb része, amin keresztül nagy a hővesztesség. Amennyiben a parazsat a kemence ajtaja elé húzzuk, a kemence lehűlését lényegesen lelassítjuk.
6. A kemencét érdemes egy tető alá helyezni. Egyrészt megóvjuk az esőtől és a szétfagyástól, másrészt kényelmesebb és kellemesebb tető alatt, árnyékban, sütögetni. 
Ezek után, meg lehet ítélni, hogy a feltett fotókon megjelenített kemencék jól vannak e felépítve, vagy nem. Természetesen miden kemencében lehet sütni, de nem mindegy hogy milyen hatékonysággal.
A kemence akkor van kellőképpen felfűtve, amikor a belseje kifehéredik. Ha bedobunk a falakra egy kevés lisztet, ez sziporkázva kell, hogy égjen.
Miután a kemence fel van fűtve, a következő sütési sorrendet kell betartani. 1 kenyér, 2 kalácsok, 3 süteményék, 4. Töltött ételek (káposzta, paprika, uborka, burgonya), rakott ételek (káposzta, krumpli, karfiol stb.) kizárólag fedet edényekben, és 5 a legvégén a húsok.
A kemencében készült ételek rendkívül finomak, egyedi ízek, az aromák intenzívebbek. Aki egyszer megkóstolja és van rá lehetősége, biztosan épít magának egy kemencét. 
A későbbiekben felteszek különböző kenyerek és kemencében készítendő ételek receptjeit.  
A kemencék formájának csak a fantázia és a pénz szabhat korlátokat.

bubos_kemnce_1.jpg

bubos_kemnce_3.jpg

bubos_kemnce_2.jpg

kemence_2.jpg

kemence_6.jpg

kemence_7.jpg

kemence_8.jpg

kemence_9.jpg

kemence_10.jpg

kemence_11.jpg

kemence_12.jpg

kemence_13.jpg

kemence_14.jpg

kemence_15.jpg

kemence_16.jpg

kemence_17.jpg

kemence_18.jpg

kemence_19.jpg

kemence_20.jpg

kemence_21.jpg

kemence_22.jpg

kemence_23.jpg

kemence_24.jpg

kemence_25.jpg

kemence_26.jpg

kemence_27.jpg

kemence_28.jpg

kemence_29.jpg

kemence_30.jpg

kemence_31.jpg

kemence_32.jpg

kemence_33.jpg

kemence_35.jpg

kemence_36.jpg

kemence_37.jpg

kemence_40.jpg

kemence_41.jpg

kemence_43.jpg

kemence_44.jpg

kemence_46.jpg

kemence_50.jpg

Fotók az építés folyamatáról. kemence_47.jpg

kemence_38.jpg

kemence_39.jpg

kemence_42.jpg

kemence_49.jpg

kemence_48.jpg

kemence_45.jpg

kemence_51.jpg

kemence_52.jpg

kemence_54.jpg

kemence_55.jpg

kemence_53.jpg





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 38
Heti: 131
Havi: 512
Össz.: 422 102

Látogatottság növelés
Oldal: Kemence
CSERÉPKÁLYHA - KANDALLÓ - KEMENCE Alternatív fütés rendszer+napkollektor - © 2008 - 2024 - kandallo-kemence.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »