CSERÉPKÁLYHA - KANDALLÓ - KEMENCE Alternatív fütés rendszer+napkollektor

Több mint 35 év szakmai tapasztalat, több száz tervezett, felépített kandalló, cserépkályha és kemence. Saját tervezésű alternatív fűtés rendszerek, egyedi műszaki megoldások, egyedi kandallók. Nincs az, amit ne tudnánk megvalósítani.

Terrakotta kandalló

Mint már említettem, a kandalló és cserépkályha közötti különbség az, hogy a cserépkályhába füstjáratok vannak és az építmény hőtároló tulajdonsággal, rendelkezik.
Nem kell összetéveszteni a cserépkályha kinézetű kandallót, a cserépkályhával, kombi kandallóval vagy látvány kandallóval. A lényeg az építmény belsejében rejlik, és ez sajnos kívülről nem látszik, de vannak ráutáló jelek melyek alapján meg lehet őket különböztetni.
A cserépkályhán lehet panoráma kandalló ajtó, de ő attól még mindig cserépkályha marad, mivel a belsejében füstjáratok vannak kialakítva.
Egy kandallóbetétet körbe lehet építeni terrakotta cserepekkel, de attól ő még nem cserépkályha mivel nincs ellátva füstjáratokkal és az építmény nincs kibélelve samottal, agyagtéglával vagy cseréppel.
Egy cserépkályha jellegű kandallónál, ami nem tárolja kelőképen a hőt, észre lehet venni díszrácsokat, vagy beépítet áttört csempéket ügy a padkába, mint a kandalló felső részében.
Ezeken keresztül történik a légmozgás, ami hűti a kandallóbetétet és a füstcsöveket. Gyakran ezt a légmozgást ventilátorokkal szabályozzák.
Egy nagyteljesítményű terrakotta kandalló úgy van felépítve, hogy az önvény kandallóbetétnek a kisugárzott melegét átveszi a felépítmény, ami ugyan olyan eljárással van létrehozva, mint egy hagyományos cserépkályha. A füstjáratok lehetnek falazottak vagy kialakítva saválló füstcsövekből melyek körbe, vannak öntve hőtároló anyaggal (kaolinos agyag, mosott folyami homok, vagy kvarchomok). Ez nem egy olcsó megoldás, viszont rendkívül gazdaságos, hatékony és biztonságos.
Nem kell soha átrakni, a tisztítása egyszerű és a hőt tárolja, több mint 24 órán át.

Mondanom sem kell, hogy ezek a kandallók nagyon drágák, magyar pénzben, 1 millió forinttól kezdődnek és elérhetik akár a 2 millió forintot. Ugyan ezt a teljesítményt el lehet érni más anyagokkal is melyek lényegesen olcsóbbak és, vannak ugyan olyan szépek. Ízlés kérdése, ember válogatja.
A következő képekből ötleteket lehet meríteni és dédelgetni az álmokat.

terakotta_kandallo_1.jpeg

terakotta_kandallo_2.jpeg

terakotta_kandallo_3.jpeg

terakotta_kandallo_4.jpeg

terakotta_kandallo_5.jpeg

terakotta_kandallo_6.jpeg

terakotta_kandallo_7.jpeg

terakotta_kandallo_8.jpeg

terakotta_kandallo_9.jpeg

terakotta_kandallo_10.jpeg

terakotta_kandallo_11.jpeg

terakotta_kandallo_12.jpeg

terakotta_kandallo_13.jpeg

terakotta_kandallo_14.jpeg

terakotta_kandallo_15.jpegWeblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 64
Heti: 256
Havi: 850
Össz.: 285 265

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Terrakotta kandallók
CSERÉPKÁLYHA - KANDALLÓ - KEMENCE Alternatív fütés rendszer+napkollektor - © 2008 - 2018 - kandallo-kemence.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: búbos kemence építése - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »